autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
evoque1_resize_1327738134
25 Decembrie 2011
Land Rover Range Rover Evoque, Jaguar XF, Mercedes-Benz Clasa M -- Starurile sfarsitului de an
evoque2_resize_1327738135
xf_resize_1327738135
Tester şi Casa Auto au marcat şi sfarşitul acestui an cu două evenimente premium, cu prilejul cărora invitaţii au putut descoperi trei modele de excepţie. Evoque se remarcă prin unicitate şi un amplu reportaj dedicat lui puteţi găsi in paginile acestui număr, XF poate constitui oricand o alternativă pentru cei care nu mai vor maşini germane, in timp ce Clasa M aproape că nu mai are nevoie de prezentare. Evenimentul dedicat lui Evoque şi XF a fost pigmentat de o paradă a costumelor create de Alexandru Ciucu, in timp pentru Clasa M s-au prezentat fetele de la Amadeus cu un recital care a durat treizeci şi cinci de minute.
Evoque: Cel mai capabil model de lux din lume
Mezinul, cel mai uşor şi eficient model al gamei Range Rover, crossover-ul premium Evoque este primul autovehicul născut din mediul pentru care a fost creat, fiind un mix de tehnologie, lux şi artă urbană. Range Rover Evoque introduce senzaţionalul design coupe pe una dintre cele mai cunoscute mărci la nivel global. Prin exteriorul indrăzneţ, este văzut ca pasul următor din evoluţia designului Range Rover. Un Range Rover in adevăratul sens al cuvantului, Evoque reuşeşte fără efort să se ridice la nivelul de lux şi performanţă al brand-ului, prezentate intr-un “ambalaj” compact, de dimensiuni mai mici. Este disponibil in două variante de caroserie, pentru a satisface o mare varietate de stiluri: coupe – crossover-ul compact premium -- şi in 5 uşi – cu un design  elegant, impresionant  şi practic in acelaşi timp.
Noul Range Rover Evoque este reinterpretarea particularităţilor de design ale mărcii Range Rover. Profilul dinamic şi puternic, inclinarea distinctivă a plafonului fac din Evoque o apariţie plină de magnetism şi autoritate. Sub exteriorul dramatic, Evoque oferă un interior impecabil, incorporand materiale premium şi un design elegant. Materialele folosite sunt de calitatea deja cunoscută pentru un Range Rover: piele premium, cusătură contrastantă. Anumite elemente sunt evidenţiate prin ornamentele metalice. Toate acestea creează un spaţiu interior de calitate nemaiintalnită in clasa SUV-urilor compacte.
Evoque beneficiază de aceeaşi selecţie a celor mai recente tehnologii intalnite pe modele Range Rover din punct de vedere al controlului, conectivităţii, confortului şi comodităţii tuturor pasagerilor. Incepand cu volanul, Evoque se distinge printr-un sistem atent conceput de afişaje şi comenzi, care combină aspectul elegant, ordonat, de prima clasă, cu funcţionalitatea şi uşurinţa de utilizare.
Jaguar XF: Sportivă de lux
Modelul XF combină abilităţile unui model sportiv cu rafinamentul unei limuzine de lux. Contemporan, individual şi construit cu măiestrie, XF imbrăţişează filosofia Jaguar. XF are acum un şi mai puternic impact vizual, datorită gamei de caracteristici ce afirmă deopotrivă stilul şi tehnologia avansată. Relaxat şi increzător, modelul XF este expresia dramatică a noului design curajos Jaguar. Interiorul confortabil al noului XF prinde viaţă prin intermediul echipamentelor opţionale proiectate inteligent pentru a spori plăcerea condusului şi a fost creat pentru a completa performanţele sportive ale acestuia.
Arhitectura excepţională a modelului XF conferă o experienţă impresionantă la volan, avand o manevrabilitate ce satisface cei mai pretenţioşi şoferi. Iar modelul XFR, cu Adaptive Dynamics pentru controlul suspensiei şi diferenţial activ, este expresia finală a echilibrului ideal intre confort şi agresivitate.
Tehnologia multimedia in interiorul lui XF inglobează divertismentul, informaţiile, comunicaţiile şi sistemul de navigaţie.
Jaguar XF dispune de 5 motorizări de excepţie: 2.2 litri Diesel – conceput pentru maxim de putere şi fluiditate, 3.0 litri V6 Diesel – oferă răspuns imediat, chiar şi la viteze reduse şi o economie impresionantă de combustibil, 3.0 litri V6 Diesel S – gandit pentru a oferi o experienţă unică la volan, 5,0 litri V8 benzină – realizat pentru eficienţă optimizată la orice viteză şi cuplu puternic la viteze reduse şi V8 benzină 5,0 litri supraalimentat – disponibil doar pentru modelul XFR, duce puterea motorului la 510 CP şi permite creşterea eficienţei şi reducerea nivelului de zgomot şi vibraţii.
Clasa M: Cu un pas inainte
Noua Clasa M de la Mercedes-Benz a fost lansată oficial. Chiar dacă noul model este mult mai avansat tehnologic, mai eficient din punctul de vedere al consumului şi mult mai performant, preţurile noii Clase M sunt foarte apropiate de cele ale versiunii anterioare. Noile motorizări Diesel BlueTEC, precum şi noua generaţie a motoarelor pe benzină BlueDIRECT asigură o economie de combustibil excepţională, precum şi o mai mare protecţie a mediului inconjurător. Datorită tehnologiei AdBlue, toate motoarele Diesel ale noii Clase M indeplinesc deja standardele Euro 6, in vigoare din 2014.
Autonomia care  poate fi atinsă cu fiecare versiune a noii Clase M este impresionantă. Versiunea ML 250 BlueTEC 4MATIC, echipată cu rezervorul opţional de 93 de litri, atinge chiar şi 1.500 km cu un singur plin de combustibil.
Chiar şi versiunea standard a Clasei M oferă un nivel foarte ridicat de confort, manevrabilitate cu tentă sportivă pe şosea şi caracteristici senzaţionale in off-road. Şoferul este asistat de direcţia servo-asistată electric, Clasa M fiind maşina cu cea mai mica rază de bracare din segmentul său. Condusul in off-road devine o joacă, autoturismele fiind echipate cu tracţiunea integrală permanentă 4MATIC impreună cu 4ETS, sistem de control electronic al tracţiunii şi un buton special de off-road care activează un stil de conducere adaptat acestui tip de drum. Sistemul de asistare la plecarea din plan inclinat ca şi DSR -- Downhill Speed Regulation ajută la urcarea şi la coborarea pantelor, fiind oferite standard.
Mai multe amănunte despre Noul Clasa M puteţi găsi tot in acest număr, cateva pagini mai incolo.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite