autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
15C312_200_resize_1432455109
25 Aprilie 2015
World Car Of The Year 2015 -- Mercedes-Benz a dominat copios competitia

Constructorul german a reuşit o veritabilă performanţă la ediţia din acest an a prestigioasei competiţii, adjudecându-şi trei dintre cele cinci trofee acordate de organizatori!

Mercedes-Benz Clasa C este „World Car of the Year 2015”

Aşteptarea a luat sfârşit în ceea ce îi priveşte pe finaliştii ediţiei din acest an a faimoasei competiţii World Car of the Year, iar cei mai fericiţi se pot declara nemţii de la Mercedes-Benz.

Marele câştigător al titlului „World Car of the Year 2015” a fost desemnat noul Mercedes-Benz Clasa C, anunţul fiind făcut cu prilejul Salonului Auto de la New York, găzduit de Bridgestone Corporation.

Brand-ul auto german nu este deloc străin de programul World Car Awards, aflat acum în cel de-al 11-lea an de existenţă, dominând de două ori categoria „World Green Car” cu modelele E320 Bluetec, în 2007, şi S 250 CDI BlueEFFICIENCY, în 2012. De asemenea, Clasa S este primul vehicul care şi-a adjudecat distincţia „World Luxury Car”, creată în 2014.

Mercedes-Benz Clasa C a fost ales dintr-o listă iniţială de 24 de vehicule din toată lumea, care apoi a fost înjumătăţită, iar la final au rămas doar trei autovehicule: Ford Mustang, Volkswagen Passat şi Mercedes-Benz Clasa C.

„Clasa C este un model foarte bine vândut care a stabilit mereu noi trenduri în categoria premium a maşinilor de dimensiuni medii. Acest lucru este valabil şi pentru noua Clasă C. Ea se aliniază la start cu unele calităţi specifice automobilelor din segmentele superioare, precum caracteristicile tehnice, grija faţă de protejarea mediului, confortul şi plăcerea oferită în timpul condusului. Include ce înţelegem noi prin lux modern în industria auto şi are tot ce îi trebuie pentru a deveni un succes uriaş. În concluzie, suntem foarte onoraţi să câştigăm distincţia World Car of the Year”, a afirmat Dr. Dieter Zetsche, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului Daimler şi şeful diviziei Mercedes-Benz Cars.

Membrii juriului World Car Awards au fost impresionaţi de elementele tehnologice şi de design pe care Clasa C le-a împrumutat de la Clasa S, maşina beneficiind de o nouă platformă hibridă din aluminiu şi oţel, o gamă îmbunătăţită de motoare cu tracţiune spate „care furnizează niveluri ridicate de rafinament, lux, siguranţă şi manevrabilitate”.

Pentru a fi declarate eligibile spre obţinerea titlului suprem, maşinile trebuie să fi fost comercializate pe cel puţin două continente în perioada 1 ianuarie 2014 - 31 mai 2015. Ele sunt selectate şi votate de un juriu format din 75 de jurnalişti de top specializaţi în domeniul auto, provenind din 22 de ţări.

Titlul World Car of the Year a fost câştigat anterior de Audi A3 (2014), Volkswagen Golf (2013), Volkswagen up! (2012), Nissan Leaf (2011), Volkswagen Polo (2010), Volkswagen Golf (2009), Mazda2 / Mazda Demio (2008), Lexus LS460 (2007), BMW Seria 3 (2006) şi Audi A6 (2005).

Mercedes-Benz Clasa S Coupé devine „World Luxury Car 2015”

Acesta este al doilea an consecutiv în care Mercedes-Benz îşi adjudecă distincţia „World Luxury Car”, creată cu doar un an în urmă, în semn de recunoaştere faţă de modelele premium ce dispun de un preţ ridicat şi nu înregistrează volume de vânzări foarte mari.

„Clasa S Coupé respectă cu stricteţe sloganul «cel mai bun sau nimic» în fiecare detaliu al său şi în termeni de estetică, tehnologie şi calitate. Este un ambasador perfect al excelenţei mărcii noastre. Întreaga echipă Mercedes este mândră că juriul World Car of the Year este de acord cu noi”, a subliniat Dieter Zetsche.

Învingătorul categoriei „World Luxury Car” a fost selectat dintr-o listă iniţială de 12 maşini prestigioase, redusă ulterior la doar trei candidate: BMW i8, Mercedes-Benz Clasa S Coupé şi Range Rover Autobiography Black LWB.

„Designul şi tehnologia Mercedes-Benz formează o uniune mai fericită ca niciodată. Nu există o maşină mai potrivită pentru a demonstra acest lucru decât această derivată uluitor de frumoasă a Clasei S, disponibilă cu motoare turbo puternice, V8 şi V12”, a remarcat juriul competiţiei.

Mercedes-AMG GT a câştigat premiul „World Performance Car 2015”

Noul Mercedes-AMG GT a fost recompensat cu titlul „World Performance Car 2015” în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu prilejul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la New York.

Modelul german a fost ales dintr-o listă iniţială de 12 maşini de pe întreaga planetă, micşorată apoi la zece nume, pentru ca la final să rămână doar trei finaliste: BMW M4 Coupé / M3 Sedan, Jaguar F-Type R Coupé şi Mercedes-AMG GT.

„Performanţa este promisiunea mărcii noastre. Mercedes-AMG GT dispune de tot ce trebuie pentru a îndeplini această promisiune, de la proporţiile sale şi tehnologia specifică motorsport-ului până la distribuţia optimă a greutăţii. Suntem extrem de bucuroşi că juriul apreciază munca noastră”, a precizat Dieter Zetsche.

Membrii juriului World Car Awards au declarat că simpla prezenţă pe stradă a noului Mercedes-AMG GT este de ajuns pentru a-i permite calificarea între finalişti. Iar pe lângă aspectul impresionant, el este propulsat de un motor V8 biturbo de 4 litri, capabil să dezvolte peste 456 CP şi conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteză.

Vehiculele înscrise în cursa pentru premiul „World Performance Car” trebuie să demonstreze o orientare evidentă spre performanţă şi să respecte anumite criterii prestabilite. Un detaliu extrem de important luat în considerare este acela ca maşinile să aibă o rată de producţie anuală de cel puţin 500 de unităţi.

Câştigătorii precedenţi ai titlului „World Performance Car” sunt: Porsche 911 GTE (2014), Porsche Boxster / Cayman (2013) şi Porsche 911 (2012), Ferrari 458 Italia (2011), Audi R8 V10 (2010), Nissan GT-R (2009), Audi R8 (2008), Audi RS4 (2007) şi Porsche Cayman S (2006).

BMW i8 a fost distins cu „World Green Car Award 2015”

Pentru al doilea an consecutiv, BMW i a obţinut victoria la categoria World Green Car în cadrul World Car Awards. După ce automobilul cu propulsie integral electrică BMW i3 a fost câştigătorul de anul trecut, BMW i8 a fost distins cu prestigiosul premiu în cadrul Salonului Internaţional Auto de la New York. Combinaţia pe care o oferă automobilul sport - tehnologie hybrid plug-in revoluţionară şi construcţie ultrauşoară inovatoare -, precum şi designul de avangardă au fost apreciat de juriul internaţional al World Car Awards. BMW i8 a fost şi una dintre finalistele categoriei World Luxury Car din cadrul World Car Awards 2015, ceea ce i-a subliniat poziţia sa specială.

„Sunt încântat să primesc acest premiu în numele echipei de la München”, a declarat Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru vânzări şi marketing BMW, în timpul ceremoniei de decernare a premiilor ce a avut loc la New York. „BMW i8 reprezintă viitorul prin construcţia sa ultrauşoară unică şi conectivitatea fără egal. Câştigarea acestui premiu pentru al doilea an consecutiv demonstrează că produsele noastre BMW i sunt adevăraţi lideri mondiali”.

BMW i8 este primul automobil hybrid plug-in construit de BMW Group. Modelul combină performanţele unui automobil sport cu datele de consum şi emisii ale unui automobil de clasă compactă. În regim exclusiv electric, BMW i8 poate fi condus pe o distanţă de până la 37 de kilometri, accelerează în stilul unui automobil sport veritabil, dar are consumul mediu al unei maşini de clasă compactă. Motorul pe benzină - cu trei cilindri, o capacitate de 1,5 litri şi echipat cu tehnologie BMW TwinPower Turbo - este combinat cu un motor electric. Acumulatorul poate fi încărcat la o sursă casnică de energie electrică, la o staţie de încărcare sau pur şi simplu în timpul condusului. Performanţele sistemului disponibil la BMW i8 sunt: putere maximă de 266 kW/362 CP, acceleraţie de 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde (consum mediu mixt: 2,1 l/100 km; emisii CO2: 49 g/km). Utilizarea vastă a materialelor inovatoare, precum şi procesele de producţie eficiente din punct de vedere energetic subliniază conceptul global al modelului i8, unul orientat spre viitor. Farurile opţionale cu laser şi serviciile dezvoltate special pentru electromobilitate de către echipa BMW ConnectedDrive sunt dovezi suplimentare ale abordării progresiste pe care a adoptat-o BMW i8.

Citroën C4 Cactus a fost recompensat cu distincţia „World Car Design of the Year 2015”

Marca auto franceză Citroën a câştigat cel dintâi premiu acordat de juriul competiţiei World Car of the Year pentru maşina care impresionează prin designul său deosebit, în anul 2006, datorită modelului C4. În total, Citroën s-a calificat printre ultimii trei finalişti, la categoria „World Car Design of the Year”, de şase ori din zece posibile (2006, 2007, 2009, 2010, 2012 şi 2015).

„Prin acordarea acestui prestigios titlu modelului C4 Cactus se recompensează întregul curaj şi creativitatea brand-ului Citroën. C4 Cactus nu seamănă cu nicio altă maşină. Este un Citroën iar designul Citroën nu se compară cu nimic altceva. Citroën are o identitate unică în toată lumea, iar aceasta este reţeta noastră de succes din trecut, din prezent şi va continua să fie şi în viitor. Suntem convinşi că am creat un produs foarte puternic prin C4 Cactus şi credem că am început un capitol nou în istoria noastră. Nu vom înceta să vă surprindem!, a declarat Linda Jackson, CEO-ul companiei Citroën.

Categoria „World Car Design of the Year” şi premiul aferent acesteia au rolul de a aduce în prim plan autovehicule inovatoare prin stilul lor, care reuşesc să depăşească limitele vechi. Candidatele trebuie să fie disponibile într-un număr de minimum zece unităţi pe o piaţă importantă din lume, în perioada 1 ianuarie 2014 - 31 mai 2015, fiind acceptate chiar şi dacă se află în faza de pre-producţie.

„Cactus are un design cu adevărat inovator. Exteriorul său se face remarcat prin farurile înguste, proporţiile diferite de cele ale altor maşini şi prin acele benzi din cauciuc menite să asigure o protecţie suplimentară pentru caroserie în cazul unor coliziuni uşoare. Interiorul are o înfăţişare minimalistă, astfel că nu dispune de foarte multe butoane, ele fiind concentrate în jurul unui ecran digital poziţionat în centru. Designul noului Cactus este ca o gură de aer proaspăt”, au comentat experţii.

Cei 75 de membri ai juriului World Car Awards şi-au exprimat votul în funcţie de recomandările făcute de experţi pentru fiecare dintre cele trei modele finaliste: Citroën C4 Cactus, Mercedes-Benz Clasa C şi Volvo XC90.

Premiul „World Car Design of the Year” a fost adjudecat în trecut de BMW i3 (2014), Jaguar F-Type (2013), Range Rover Evoque (2012), Aston Martin Rapide (2011), Chevrolet Camaro (2010), Fiat 500 (2009), Audi R8 (2008), Audi TT (2007) şi Citroën C4 (2006).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite