autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Tesla-Model_S_2013_1600x1200_wallpaper_06_resize_1442997741
25 August 2015
International Engine of the Year Awards, editia a XVII-a

Cel mai bun motor „verde” – „Green Engine”: Tesla, sistemul complet electric

 

Tesla a intrat în istorie anul trecut după ce sistemul său de propulsie complet electrică a devenit primul care a fost recompensat de juriul competiţiei International Engine of the Year Award. Însă şi mai important este faptul că firma americană a reuşit să se menţină pe poziţia fruntaşă şi în 2015.

Membrii juriului s-au declarat impresionaţi din nou de tehnologia creată de Tesla şi au lăudat-o pentru această inovaţie. „Tesla continuă să domine lumea propulsiilor electrice pentru maşini şi se află cu mulţi ani în faţa competitorilor săi”, a precizat jurnalistul indian Yogendra Pratap.

Deşi a avut o concurenţă puternică din partea tehnologiei hibride promovate de BMW i8, sistemul electric al mărcii Tesla a ieşit în evidenţă datorită performanţelor deosebite. „Sistemul Tesla dispare sub piciorul drept. Nu există blocaje sau alte probleme, aşa că se poate spune că este o maşină electrică ce funcţionează ca un Hellcat dar consumă la fel de puţin ca un eGolf. Iar acceleraţia spectaculoasă a lui P85D este tot ce trebuie pentru a te convinge că o combustie internă nu este singura cale de a merge spre viitor”, a afirmat jurnalistul Jason Cammisa.

În schimb, un alt membru al juriului şi-a îndreptat atenţia mai mult asupra autonomiei electrice garantate de această tehnologie. „Tesla încă oferă un sistem de propulsie invincibil. Nicio altă maşină prevăzută cu un motor electric nu dispune de o autonomie de peste 400 km. Este extrem de practică”, a precizat jurnalistul olandez Sjoerd van Bilsen.

Specificaţii tehnice – Tesla Model S P85D:

·        Motorul electric: de inducţie, trifazat, alimentat cu ajutorul curentului alternativ

·        Putere: 700 CP (515kW)

·        Puterea bateriei: 85 kWh

·        Autonomie: 458 km

Clasament

 

MOTOR

PUNCTAJ

1.

Tesla - sistemul complet electric (Tesla Model S)

239

2.

BMW - sistemul hibrid benzină electric, format dintr-un motor de 1,5 litri, în trei cilindri (BMW i8)

191

3.

BMW - tehnologia complet electrică (BMW i3)

109

4.

Volkswagen - sistemul hibrid benzină electric, alcătuit dintr-un motor TSI de 1,4 litri (Volkswagen Golf GTE, Audi A3 e-tron)

98

5.

Ford - motorul turbo de 999 cc, în trei cilindri (Ford Fiesta, B-Max, Focus, C-Max, Grand C-Max, Fiesta Red/Black, Mondeo, EcoSport, Tourneo Connect / Courier

95

6.

BMW - sistemul hibrid benzină-electric format dintr-un motor de 647 cc, în doi cilindri (BMW i3)

64

 

„Tesla Model S ar putea deveni cea mai importantă maşină pe care a văzut-o omenirea după apariţia lui Model T”, a subliniat jurnalistul John Carey.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite