autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Toyota0011_resize_1500797763
25 Iunie 2017
Ambasadorul Japoniei s-a delectat la showroom-ul Toyota Iasi

Excelenţa Sa, Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, însoţit de soţia sa, Sachiko Ishii, şi de prim-secretarul pe probleme politice, Ryohei Tobibayashi, a efectuat o vizită oficială la Iaşi, destinaţia sa finală fiind complexul Toyota Iaşi al firmei Mega Auto, condusă de directorul general Gabriel Manolache. „Nu există nicio investiţie japoneză directă la Iaşi şi poate că Excelenţa Sa va face unele recomandări în acest sens”, a declarat Gabriel Manolache, în aşteptarea ambasadorului Japoniei, care n-a mai călătorit la Iaşi cu avionul, din cauza grevei angajaţilor ROMATSA, ci cu maşina ambasadei, un superb Lexus LS460 negru. A precizat că drumul a durat 6 ore, dar nu l-a prea simţit datorită confortului oferit de maşină, după care a vizitat showroom-ul, atenţia fiindu-i atrasă în special de Noul SUV Toyota CH-R.

Sunt prima dată la Iaşi, oraş recunoscut în special pentru IT şi artă. Eu nu sunt diplomat de carieră, ci am lucrat pentru Ministerul Infrastructurii şi a Transporturilor din Japonia mai bine de 30 de ani. Firma Toyota a fost un partener foarte important pentru mine, deoarece produce nu numai maşini, ci se ocupă şi de locuinţe. Specialitatea mea este dezvoltarea urbană, iar Toyota în Japonia produce şi case”, a menţionat ambasadorul Japoniei, care s-a referit şi la posibilitatea apariţiilor unor investiţii japoneze la Iaşi: „În momentul de faţă încă nu sunt investiţii în Iaşi, dar la Cluj o companie japoneză din domeniul IT a făcut o investiţie foarte mare. Fiind un oraş universitar, eu sper că vreo firmă japoneză va face şi la Iaşi o investiţie în IT, fiind mai puţin probabil să apară vreo fabrică. Vizita mea a fost foarte scurtă şi doar m-am plimbat prin oraş, nu cunosc posibilităţile întregului judeţ”.

Ambasadorul Japoniei s-a arătat încântat de showroom-ul Toyota, iar în încheierea vizitei a servit un ceai împreună cu Gabriel Manolache.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite