autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1Nissan_unveils_IMx_zero_emission_concept_at_Tokyo_Motor_Show_resize_1515431259
25 Noiembrie 2017
Tokyo Motor Show 2017 -- Nissan accelereaza electrificarea cu conceptul IMx

După prezentarea la nivel mondial a noului Nissan Leaf şi a ecosistemului său electric, cu ocazia ultimului eveniment Nissan Futures 3.0, Nissan a dezvăluit în premieră la Salonul Auto de la Tokyo două vehicule concept, 100% electrice. Acest fapt evidenţiază intenţia Nissan de a se menţine pe poziţia de lider în segmentul vehiculelor electrice şi totodată susţine promisiunea făcută de brand (Innovation that excites).

Nissan Motor le-a oferit clienţilor o imagine de ansamblu asupra celor mai recente tehnologii precum şi a tehnologiilor pe care compania le va utiliza pe modelele viitoare, toate în concordanţă cu viziunea sa - Nissan Intelligent Mobility.

Printre vehiculele concept prezentate se numără noul crossover Nissan IMx, integral electric, şi noul Nissan LEAF Nismo.

Pentru a-şi consolida angajamentul de a face mobilitatea electrică surprinzătoare, Nissan, lider global în segmentul vehiculelor electrice, confirmă şi participarea sa în Formula E, începând cu sezonul 2018/2019.

Integrare socială fără precedent

Cu un design uimitor, crossover-ul concept cu patru locuri, Nissan IMx, 100% electric, oferă autonomie funcţională completă şi autonomie de deplasare de peste 600 km la o singură încărcare (Japan JC08). Conceptul utilizează noua platformă electrică dedicată vehiculelor electrice Nissan şi dispune de două motoare care livrează o capacitate de 320 kW şi un cuplu incredibil de 700 Nm.

Platforma permite ca podeaua să fie complet plată, rezultând un habitaclu spaţios şi performanţe dinamice îmbunătăţite. Cu un centru de greutate coborât, şasiul oferă înaltă precizie în manevrare, care promite să redefinească segmentul crossover.

Inovaţia continuă cu bateria de mare capacitate care poate fi utilizata ca o centrală electrică virtuală, cu partajare a energiei către reţeaua electrică, cu posibilitate de încărcare wireless, dar şi convenţională. IMx este conceput pentru a consolida legătura dintre vehicul şi şofer, vehiculul devenind un partener apropiat, de încredere, care îţi oferă o experienţă de conducere mai sigură, mai comodă şi mai plăcută.

Crossover-ul concept IMx, cu zero emisii conturează perfect viitorul tehnologiei Nissan Intelligent Mobility, potrivit lui Daniele Schillaci, Executive VP Global Marketing & Sales, VP EV şi preşedinte al comitetului de management Nissan pentru Japonia, Asia şi Oceania: „Prin intermediul Nissan Intelligent Mobility, Nissan se angajează să schimbe modul în care oamenii şi vehiculele comunică, precum şi modul în care autovehiculele interacţionează cu societatea în viitorul apropiat, dar şi pe mai departe”.

Combinaţia perfectă dintre vehicul electric şi emoţie

Versiunea concept NISMO a noului LEAF prezintă un design exterior nou, ce poartă semnătura NISMO, divizia motorsport şi tuning Nissan. Combinaţia dintre tehnologia de competiţie NISMO şi designul vehiculului electric are ca rezultat o performanţă aerodinamică sporită, fără a sacrifica coeficientul de rezistenţă la înaintare, excelent pentru modelul LEAF.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite