autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
14C290_6_1400775073
25 Aprilie 2014
Star Transmission isi extinde reteaua de productie la Sebes

Star Transmission, filiala Daimler din România, a inaugurat lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie la Sebeş, judeţul Alba. Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa prim-ministrului României, Victor Ponta, a ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale. În noua fabrică Star Assembly va fi montată, începând cu anul 2016, cutia de viteze automată în 9 trepte 9G-TRONIC.

Cu prilejul evenimentului, Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producţiei şi Furnizorilor, a declarat: „Capacităţile suplimentare pentru montaj la Sebeş completează în mod optim producţia de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă şi un factor de contribuţie important la profitabilitatea fabricaţiei noastre interne de lungă tradiţie. Prin această investiţie vom satisface cu succes cererea în continuă creştere de cutii de viteză automate”.

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat: „Venirea Daimler în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcţia acestei noi unităţi de producţie, Daimler continuă investiţia în România, confirmând astfel evoluţia excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 şi trend-ul pozitiv pe care ne aflăm. Măsurile pe care le-am luat, de consolidare fiscală şi de stimulare a economiei, au creat un mediu investiţional atractiv, iar acest lucru este demonstrat de faptul că Daimler îşi continuă proiectul aici. România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în Top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiţie nu face decât să atragă după sine alte investiţii, contribuind la crearea de noi locuri de muncă şi la creşterea nivelului de trai al populaţiei”.

Cutiile de viteză automate de la Mercedes-Benz sunt realizate în reţeaua flexibilă de producţie de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim şi Star Transmission. Cutia de viteză 9G-TRONIC se află de anul trecut în producţie la fabrica mamă din Untertürkheim, iar începând cu 2016 cutiile de viteză automate vor fi montate şi la locaţia de la Sebeş. Investiţiile de la Sebeş se ridică la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacităţii la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

„Suntem încântaţi de a avea privilegiul să ne extindem în viitor gama de montaje în cadrul reţelei de producţie integrate Powertrain a Mercedes-Benz”, a spus Bernd Krottmayer, director general al Star Transmission. „Fabrica noastră produce în mod flexibil şi serios, aliniat la înaltele standard de calitate ale Mercedes-Benz”.

Cine este Star Transmission SRL

Filiala Daimler Star Transmission a fost înfiinţată în 2001. De atunci se produc la Cugir roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Tot aici se află şi centrul de tehnologii din care face parte şi producţia de prototipuri şi un centru de instruire. La Sebeş s-a început montajul de cutii de viteze automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeş anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacităţi suplimentare faţă de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forţă de muncă de aproximativ 1.200 de oameni.

Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educaţie dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educaţie dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în acelaşi timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea şcolii Duale din Alba-Iulia, STC instruieşte alături de alte 5 companii din judeţul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier.

Pentru a optimiza şi mai mult condiţiile de muncă ale celor aproximativ 1.200 de angajaţi, Star Transmission oferă de la sfârşitul anului 2013 un program de sănătate. La cabinetul medical din cadrul fabricii se fac controale medicale gratuite şi se oferă sfaturi pentru angajaţi. În plus, o dată pe săptămână angajaţii pot beneficia de consultaţii de la medici specialişti, printre care cardiologi, dermatologi şi nutriţionişti.

Cum funcţionează reţeaua de producţie Mercedes-Benz Cars Powertrain

Reţeaua de producţie Powertrain cuprinde câteva locaţii în Germania şi se extinde cu locaţii internaţionale, ca parte a strategiei de dezvoltare Mercedes-Benz 2020 şi creşterea producţiei de vehicule Mercedes-Benz în apropierea pieţelor de desfacere şi a clienţilor. Locaţia centrală este fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim care produce motoare, transmisii şi axe într-un număr de şase fabrici. Fabrica Mercedes-Benz Berlin produce motoare şi componente powertrain, fabrica Mercedes-Benz Hamburg produce axe şi multe alte componente. Filiala MDC Power fabrică motoare în Kölleda, Thuringia.

Printre locaţiile internaţionale, filiala din România, Star Transmission, este responsabilă cu producerea de componente pentru motoare şi cutii de viteză, cât şi cu montajul cutiilor de viteză automate. În China, producţia de motoare pentru fabricile locale de autovehicule şi utilitare Mercedes-Benz a început în 2013 la locaţia din Beijing (BBAC – întreprindere mixtă între Daimler şi partenerul chinez BAIC). În SUA, Daimler şi Nissan va începe producţia în comun a motoarelor pe benzină cu patru cilindri, cu design Mercedes-Benz la fabrica Nissan din Decherd, Tennessee, în 2014 în cadrul cooperării strategice între Daimler şi Alianţa Renault-Nissan. Printre altele, motoarele sunt destinate pentru producţia viitoare de autovehicule C-Class la fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama.

Premierele stabilite de 9G-TRONIC

Prima cutie de viteze automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit şi schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon şi Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 Diesel de 252 CP, având un consum NEDC mediu de combustibil de 5,3 litri pe 100 kilometri (Estate: 5,5 l/100 km), emisii de CO2 de 138 g/km (Estate: 144 g/km). În consecinţă, noile modele cu 9G-TRONIC îşi depăşesc predecesorii atât în privinţa consumului, cât şi a emisiilor de CO2.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite