autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-0016_resize_1437312683
25 Iunie 2015
AMG Roadshow la Casa Auto Iasi -- O experienta memorabila in compania spiritului sportiv Mercedes-Benz

Modele de excepţie din portofoliul Mercedes-Benz au putut fi admirate şi testate în timpul evenimentului AMG Roadshow, organizat de Casa Auto Iaşi la început de iunie. Una dintre vedetele evenimentului a fost noul Mercedes-Benz AMG GT. Realizat din pasiune pură şi înzestrat cu un caracter prin excelenţă sportiv, acest model a fost gândit pentru a se impune pe şosea, dar şi sub lumina reflectoarelor.

Supranumită a fi o maşină sport ideală pentru orice deplasare cotidiană, AMG GT dispune de o grilă a radiatorului proeminentă, valve mari pentru admisia aerului şi faruri supradimensionate cu LED-uri. În partea din spate se pot observa eleronul detaşabil şi lămpile înguste, echipate cu lumini de semnalizare formate din câte 18 LED-uri. Versiunea AMG GT beneficiază de jante din aliaj de 19 inch, în timp ce pentru AMG GT S diametrul este crescut la 20 inch în cazul roţilor din spate.

Inginerii germani au utilizat un mix de aluminiu, oţel şi magneziu din dorinţa de a construi un vehicul cât mai uşor şi astfel au ajuns la doar 1.645 kilograme. AMG GT se bazează pe discuri de frână ventilate şi perforate cu diametrul de 360 mm, iar AMG GT S adoptă discuri de 390 mm în faţă şi plăcuţe de frână de culoare roşie.

Varianta AMG GT este prevăzută cu un motor bi-turbo V8 de 4 litri, capabil să dezvolte 455 CP şi un cuplu de 600 Nm, conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj în şapte trepte de viteză. În acest fel, maşina reuşeşte să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4 secunde şi atinge viteza maximă de 304 km/h.

Cât despre AMG GT S, clienţii sunt recompensaţi cu un propulsor bi-turbo V8 de 4 litri care generează 503 CP şi un cuplu de 650 Nm, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h se face în 3,8 secunde, limita maximă fiind de 310 km/h. Vehiculul în dotarea de bază de la producător costă 112.900 euro.

Mercedes-AMG GT abandonează uşile în formă de aripi de pescăruş ale SLS, în favoarea practicităţii, şi este mai scurt cu 15 centimetri faţă de predecesorul său, contribuind la reducerea greutăţii şi îmbunătăţirea performanţelor.

Alături de AMG GT, la Roadshow au luat parte modelele C 63 AMG, S 63 AMG, E 63 AMG, S 65 AMG, C 36 AMG, E 36 AMG şi alte autoturisme de referinţă pentru brand-ul german. Acestea au putut fi cunoscute îndeaproape de către public prin sesiunile extinse de test-drive organizate cu plecare de la showroom-ul Mercedes-Benz din cadrul complexului Casa Auto Iaşi (Şos. Păcurari, nr. 177).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite