autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1hyundai1_resize_1497784901
25 Mai 2017
Pilotat de stranepotul legendarului Ernest Shackleton -- Hyundai Santa Fe a traversat Antarctica!

Patrick Bergel a dus la bun sfârşit călătoria demarată de străbunicul său în urmă cu peste 100 de ani, traversând cel mai rece şi uscat continent din lume cu un autovehicul de pasageri. În cadrul expediţiei, desfăşurate pe o perioadă de 30 de zile, a fost utilizat modelul Santa Fe echipat standard cu motorul diesel de 2,2 litri.

Patrick Bergel, strănepotul legendarului Ernest Shackleton, a devenit prima persoană care a condus un autovehicul de pasageri în Antarctica. Traseul de 30 de zile a fost parcurs de la Union Camp la McMurdo şi înapoi la volanul modelului de serie Hyundai Santa Fe, cu această ocazie fiind încheiată călătoria iniţiată de marele explorator polar în urmă cu peste 100 de ani.

Acţiunea susţinută de Hyundai Motor s-a derulat în condiţii extreme, pe o distanţă de 5.800 km de teren îngheţat. Pe lângă temperaturile de până la -28 de grade Celsius, echipa a fost nevoită să identifice noi trasee pe calotele plutitoare de gheaţă, care nu au mai fost parcurse anterior de vehicule cu roţi.

Nu sunt un explorator polar, tocmai de aceea această experienţă a reprezentat o mare provocare. Traseul nu poate fi comparat cu cel al străbunicului meu, însă pentru mine este o realizare să fiu prima persoană care parcurge această distanţă cu ajutorul unui autovehicul”, a declarat Bergel, antreprenor în domeniul tehnologiei.

Cursa a avut ca sursă de inspiraţie călătoria lui Shackleton, Trans-Antarctica, desfăşurată în perioada 1914-1917, atunci când s-a încercat prima traversare pe sol a continentului. Însă expediţia a eşuat, Shackleton şi echipa sa fiind nevoiţi să navigheze pe marea furtunoasă, pe o distanţă de 800 de mile, spre Georgia de Sud.

Filosofia Hyundai de a oferi experienţe memorabile consumatorilor a rezonat cu povestea lui Ernest Shackleton. 100 de ani mai târziu, prin intermediul lui Patrick, visul marelui explorator de a traversa Antarctica se îndeplineşte”, a afirmat Scott Noh, Head of Overseas Marketing Group al Hyundai Motor Company.

Echipa a călătorit de la Union Glacier la Polul Sud, urmând apoi traseul Leverett – Munţii Trans-Antarctica – vulcanul Mount Erebus - Roce Ice Shelf - McMurdo.

Peisajele au fost impresionante. Suntem primii care au reuşit să parcurgă această suprafaţă cu ajutorul unui vehicul cu roţi, în timp ce străbunicul meu a fost prima persoană care a urcat pe muntele Erebus”, a adăugat Bergel.

Unul dintre cei mai experimentaţi conducători auto din Antarctica, Gisli Jónsson de la Arctic Trucks, s-a ocupat de pregătirea autovehiculului înainte de eveniment, coordonând ulterior expediţia din Antarctica. „Este pentru prima oară când este efectuată această cursă. Deşi foarte mulţi au fost neîncrezători, le-am demonstrat contrariul”, a precizat Jónsson.

Călătoria, care a avut loc în luna decembrie 2016, a fost surprinsă într-un scurt metraj de către Hyundai, dezvăluit în premieră în cadrul evenimentului organizat la Hospital Club, Londra. Clipul video poate fi vizualizat accesând http://shackletonsreturn.hyundai.com/en/ sau https://youtu.be/J01mqggN0h8.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite