autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mitsubishi Adventure Day - Un iesean va ajunge la Raliul Dakar!
15 Decembrie 2008
Mitsubishi Adventure Day - Un iesean va ajunge la Raliul Dakar!
Mitsubishi Adventure Day - Un iesean va ajunge la Raliul Dakar!
Mitsubishi Adventure Day - Un iesean va ajunge la Raliul Dakar!

Initiata in 2006 de M Car Trading, Distribuitorul General pentru Mitsubishi Motors pentru Romania, competitia Mitsubishi Adventure Day a ajuns la maturitate, programind in acest an editia a III-a.


Faza preliminara a cuprins etape derulate in fiecare oras din tara in care Mitsubishi Motors are reprezentante locale, fiecare dintre acestea punind la dispozitia impatimitilor de off-road competitii separate pentru modelele Pajero, respectiv L200.
Intrecerile s au desfasurat in sistem trial, determinanta in stabilirea ierarhiilor fiind indeminarea si nu viteza. Traseul de concurs a constat in doua bucle legate, cu o singura zona de start si finis. In fiecare mansa, startul pentru fiecare model s a dat la diferenta de 2 3 minute, iar timpul maxim de parcurgere a traseului a fost de 10 minute, concurentii care nu au reusit sa se incadreze in aceasta limita fiind descalificati.


Dupa incheierea etapelor locale, cei 86 de competitori care si au asigurat prezenta in ultimul act al intrecerilor rezervate modelelor Pajero si L200 au avut parte, cu prilejul finalei Mitsubishi Adventure Day, de o confruntare pe o sectiune competitiva extrem de selectiva. Gazda a fost un traseu special amenajat pe circuitul de motocros de la Zarnesti, concurentii trebuind sa depaseasca nu doar obstacolele gindite de organizatori, ci si cel reprezentat de terenul devenit destul de alunecos din pricina ploii care a cazut in dupa amiaza ce a precedat competitia.
Competitorii ajunsi in finala au trecut cu brio acest test dificil, iar Mihai Moisescu, din Craiova (Pajero) si Alexandru Koller, din Baia Mare (L200), si au concretizat munca depusa in timpul anului ajungind in fruntea clasamentului general. Cei doi vor merge in ianuarie in America de Sud, pentru a urmari la fata locului editia 2009 a celei mai dure competitii rally-raid, Raliul Dakar.


Alaturi de cistigatorii din acest an va urma acelasi traseu catre America de Sud si Dan Vasilache   reprezentant al dealerului Casa Auto din Iasi, ocupantul locului I la editia finala de anul trecut a Mitsubishi Adventure Day (Pajero).
Pe tot parcursul evenimentului, insotitorii cit si participanti s au putut bucura si de alte activitati optionale in aer liber: test drive cu cele trei propulsoare ale modelului Outlander (2.0 Diesel, 2.2 Diesel si 2.4 benzina), tir cu arcul, tir cu pusca si calarie, pe care organizatorul M Car Trading le a pus la dispozitia acestora pe tot parcursul evenimentului.


Daca anul trecut Mitsubishi Adventure Day a atras in competitie 750 de participanti, intrecerea nationala din 2008 s a bucurat de o deschidere si mai mare. Astfel, de a lungul anului, 990 de persoane au acceptat sa concureze si sa testeze gama 4x4, modelele Pajero si L200, masini care s au ridicat la inaltime, probind din nou experienta de sapte decenii pe care Mitsubishi Motors o are in domeniul 4x4.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite