autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Academia de Pilotaj AMG - Siguranta si placere maxima
15 Februarie 2009
Academia de Pilotaj AMG - Siguranta si placere maxima
Academia de Pilotaj AMG a fost fondata pentru a oferi soferilor pasionati oportunitatea de a si cizela aptitudinile de condus sportiv sub supraveghere profesionista si sa ia parte la un eveniment de neuitat alaturi de ceilalti pasionati ai motorsportului. Programul ofera o gama larga de evenimente, care permit participantilor sa si imbunatateasca abilitatile de control al masinii si sa sporeasca nivelul de siguranta la volan
Academia de Pilotaj AMG - Siguranta si placere maxima
Academia de Pilotaj AMG - Siguranta si placere maxima
Academia de Pilotaj AMG - Siguranta si placere maxima
Academia de Pilotaj AMG - Siguranta si placere maxima

Descoperiti in deplina siguranta limitele!
Academia de Pilotaj AMG, fondata de Mercedes AMG in 2007, consta in mai multe programe: EMOTION, BASIC, ADVANCED, PRO si MASTERS. Acestea ofera o gama variata de activitati, de la evenimente orientate spre stilul de viata si trasee care sa le ofere participantilor o prima experienta in condusul la limita, pina la sedinte de antrenament intense. Nivelul de dificultate este stabilit in functie de cerintele individuale ale participantilor.


Circuite legendare precum Nurburgring Nordschleife si Spa Francorchamps reprezinta apogeul programului, in timp ce soferii si entuziastii AMG descopera treptat si in deplina siguranta limitele. Astfel, fiecare participant isi poate imbunatati abilitatile de condus. Antrenori licentiati impartasesc din cunostintele lor cu profesionalism, ceea ce inseamna ca experienta de invatare este legata in mod direct de placerea si pasiunea condusului.


Inregistrarea datelor pentru o analiza precisa si rapida a progresului
Metode avansate de antrenament sint folosite pentru a asigura participantilor un contact rapid cu dinamica condusului si pentru a le permite sa descopere limitele simbiozei om masina intr un mediu sigur. Pulsul cursei si zimbetul larg vin ca standard. Tehnicile de inregistrare a datelor provenite din motorsport sint utilizate pentru a inregistra nu numai timpii individuali pe sectorul de circuit, ci si acceleratia laterala si longitudinala. Acest lucru permite echipei sa efectueze o analiza rapida si precisa a progresului fiecarui participant.


AMG Masters "Sports Trophy" ofera un premiu unic
Scopurile AMG Masters sint de a asigura o experienta unica si maxim control asupra masinii. Aceasta exclusivista si exigenta competitie ofera participantilor posibilitatea de a beneficia de antrenament intensive si individuale pe circuit. Specialistii AMG folosesc expertiza vasta pentru a seta sasiul fiecarui participant in parte. In 2008, evenimentele cu o durata de trei sau patru zile au avut loc la Spa Francorchamps (Belgia), EuroSpeedway Lausitz (Germania) si Ascari Race Resort (Spania). Cei 25 de piloti inscrisi la fiecare eveniment aduna puncte in clasamentul general. Pe invingator il asteapta un premiu unic: sansa de a conduce masina AMG Mercedes C Class care participa in DTM.


Placerea condusului pe timp de iarna in Laponia suedeza
O experienta foarte placuta este oferita de AMG in cadrul AMG Winter Sporting Event, care are loc in Arieplog, Suedia   aproape de Cercul Arctic. Participantii conduc performantele masini AMG pe suprafata inghetata a unui lac. Toate masinile sint echipate cu pneuri cu tinte, pentru a asigura aderenta. Un program extensiv de suport tehnic si atmosfera locala completeaza evenimentul din Laponia suedeza. Este de asemenea inclusa si o cursa cu AMG Ice Taxi, o masina special preparata de AMG, echipata cu pneuri cu tinte, asemenea masinilor din WRC.
In functie de tipul evenimentului, participantii pot conduce fie propriile automobile AMG, fie modele AMG puse la dispozitie de AMG Driving Academy. Sint si masini de inchiriat, de exemplu modelele C 63 AMG, SL 63 AMG, CLS 63 AMG cu Performance Package, precum si CLK 63 AMG Black Series. Evenimentele organizate de AMG vin in echiparea standard cu ospitalitate de inalta clasa   incluzind specialitati culinare   si cazare in hoteluri de lux.


Oferte pentru companii: o experienta de neuitat
Academia de pilotaj AMG ofera pachete de oferte pentru companii, clienti si parteneri de afaceri. Acestea pot lua forma evenimentelor centrate pe stilul de viata, incadrindu se astfel in liniile optiunii EMOTION, sau sedinte de antrenament intense pe circuitele de la Hockenheim sau Nurburgring. Orice ati alege, AMG va fi intotdeauna incintat sa va puna la dispozitie un program pe masura ocaziei.


Cursuri de antrenament si evenimente pentru toate preferintele
Mercedes AMG isi ajuta clientii sa ajunga la un nivel ridicat de control al masinii, punind la dispozitia participantilor cursuri de pilotaj si evenimente adaptate la cerintele individuale. Accentul se pune pe placerea condusului, siguranta si pasiune, completate de un program de suport de calitate, incluzind delicatese culinare locale si servicii profesioniste de asistenta a clientului. Programul academiei de pilotaj AMG acopera cinci nivele de dezvoltare (EMOTION, BASIC, ADVANCED, PRO si MASTERS) si ofera evenimentul perfect pentru cerintele clientului. Acestea se pot incadra in orice tipar, de la evenimente centrate pe tema stilului de viata (EMOTION), cursuri care ofera participantilor prima experienta a condusului la limita (BASIC), cu teste si circuite exclusive, pina la antrenamente intensive cu inregistrare a datelor si antrenor personal (ADVANCED, PRO, MASTERS), precum si placerea pura a condusului pe gheata in Laponia suedeza.


Spa Francorchamps, Nurburgring Nordschleife si Hockenheim sint circuitele legendare unde instructori licentiati cu experienta in motorsport vor impartasi expertiza lor cu pilotii AMG. Scopul lor este de a alinia pulsatia fiecarui participant la ritmul curselor, prin placerea condusului. Mai jos este un review al tuturor evenimentelor oferite de Scoala de Pilotaj AMG:
* Emotion: Aceste evenimente orientate spre stilul de viata trimit pina la 28 de participanti pe rute deosebite, cu decoruri captivante, in masini oferite de AMG. Un tur al fabricii AMG din Affalterbach, intre timp, le ofera o perspectiva interioara inedita. Comunitatea AMG ofera participantilor posibilitatea de a se bucura de evenimente deosebite in locatii speciale. Cu o durata de la una la trei zile, aceste evenimente trateaza participantii cu competitii sportive de prima clasa, spre exemplu, si meniuri de gala. Preturile incep de la 245 euro.


* Basic: Scopul acestui curs este de a asigura reactii sigure la volan. Intr un mediu profesionist, participantii dezvolta expertiza pentru a ataca primele tururi de condus la limita, avind un fundament teoretic solid. Instructorii nu numai ca scot in evidenta principiile dinamicii condusului, dar revizuiesc daca este necesar pozitia de condus, controlul volanului, linia privirii si regulile de siguranta. Sectiunea practica ofera participantilor sansa de a deprinde si a perfectiona tehnicile condusului sportiv in propriul model AMG, si de a explora capacitatea sistemelor de asistenta a soferului. Acest curs de antrenament se concentreaza si asupra sub si supravirarii, manevrelor de slalom si schimbare de banda, precum si a manevrelor de frinare sau de ordin evaziv, in jurul unor obstacole in miscare aparute din senin. O echipa de mecanici de la AMG este in permanenta gata sa ofere asistenta.


Cursurile de tip BASIC au loc la circuitele Hockenheim si EuroSpeedway Lausitz, de la centrul de teste Bosch din Boxberg   placerea condusului este garantata. Numarul maxim de persoane dintr un grup este 10, doi participanti urmind sa imparta masina oferita de AMG. Un instructor este responsabil de maximum cinci grupuri. Ca un highlight al evenimentului, fiecare participant are posibilitatea de a experimenta performanta in cea mai pura forma, de pe scaunul pasagerului, intr un C 63 AMG Performance Car, condus de unul din cei zece instructori profesionisti. Preturile incep de la 910 euro.


* Advanced: Al doilea nivel al AMG Training se concentreaza pe dezvoltarea aptitudinilor de conducere si a condusului sportiv. In aditie la legile fundamentale ale fizicii condusului, teoria include in special tehnica de virare, trasa ideala si punctele de frinare. De asemenea, sistemele de asistenta a soferului, regulile de siguranta si comportamentul preventiv joaca un rol important in aceasta unitate. Sectiunea practica a traseului ofera participantilor sansa de a pune in practica ceea ce au invatat. Instructorii exploreaza in detaliu caracteristicile particulare ale fiecarei sectiuni de sicane, in timp ce ghidajul dupa masina instructorului ii ajuta pe soferi sa identifice trasele ideale si punctele de frinare. Pentru acest curs sint folosite de obicei masini oferite de AMG, de aceea participantii au posibilitatea de a incerca numeroase modele din gama AMG.


Inregistrarea datelor personale ajuta soferii sa si analizeze stilul personal de a conduce, permitindu le sa identifice greselile si sa puna in practica instructiunile primite. Cursurile ADVANCED se desfasoara pe o perioada de trei zile, pe circuitele de la Valencia (Spania), Zandvoort (Olanda) si Hockenheimring (Germania). Echipa de mecanici AMG este oricind dispusa sa raspunda la orice intrebare de ordin tehnic. Cursurile pot ingloba pina la cinci grupe, fiecare alcatuita din cite opt participanti. Un instructor este delegat pentru fiecare grup, iar doi participanti impart o masina. Evenimentul include de asemenea posibilitatea ca participantii sa beneficieze de o experienta inedita la bordul AMG Race Taxi. Preturile incep de la 2.440 euro.


* Pro: Acest eveniment cu o durata de patru zile se desfasoara exclusiv pe circuitul Nurburgring Nordschleife din Germania   cel mai dur circuit din lume. Pentru a putea lua parte la antrenamentul PRO, este necesar mai intii sa completati sectiunea BASIC. Participantii conduc fie propriile masini, fie vehicule inchiriate de AMG si primesc un suport teoretic inainte de a ataca sectiunea de 20,8 km a Nordschleife. Instructorii AMG trec participantii prin caracteristicile particulare ale circuitului si le ofera informatii cu privire la conditia fizica si sanatatea necesara unui condus in siguranta. "Incalzirea" in centrul de siguranta de la Nurburgring are rolul de a reimprospata memoria si legile fundamentale ale dinamicii condusului si asista pregatirea practica a participantilor.


Dupa explorarea Nordschleife sectiune cu sectiune, cele opt grupe de cite opt participanti vor parcurge traseul in spatele instructorului. Un co instructor conduce in spatele fiecarui grup. Apoi, soferii sint lasati sa conduca singuri, cu optiunea de a fi acompaniati de instructor pe scaunul copilotului. Toti participantii beneficiaza de cunostintele expertilor in medicina sportiva si, la solicitare, ritmul cardiac al pasagerilor poate fi inregistrat si evaluat zilnic. La antrenamentele PRO si MASTERS, medicul Mercedes Benz DTM, Dr. Markus Schmidt, supravegheaza traseul. In fiecare dimineata acesta asista participantii la programul "Driver Fitness", un scurt program de antrenament condus de un psiholog sportiv.


In plus, participantii pot beneficia si de un dispozitiv de inregistrare a datelor montat in masina. Acesta inregistreaza parametri mult mai complecsi decit acceleratia longitudinala si laterala, de exemplu poate include informatii despre stilul personal de condus, care este apoi evaluat de catre un expert. Competitia AMG sub forma unui test de regularitate subliniaza caracterul sportiv al antrenamentului. La finalul evenimentului, participantii se pot bucura de experienta "passenger's eye" in AMG Race Taxi. Mecanicii AMG si echipa de la Pirelli   partener al academiei de piloti AMG   ofera participantilor suportul tehnic necesar pe toata perioada evenimentului. Preturile incep de la 2.410 euro.


* Trofeul Masters: Cel mai inalt nivel al academiei de piloti AMG ii invata pe participanti cum sa analizeze caracteristicile circuitului si ale masinii. Teste speciale efectuate in conformitate cu specificatiile MASTERS ajuta fiecare participant sa si exploreze potentialul si sa permita evolutia la un nivel competitiv alaturi de persoane pasionate. Cei 25 de piloti care participa in cadrul fiecaruia din cele trei evenimente aduna puncte in clasamentul general, cu un premiu unic pentru primul clasat   sansa de a conduce masina AMG Mercedes C Class din DTM. Pentru a lua parte la cursurile MASTERS este necesara completarea nivelelor AMG ADVANCED, AMG PRO sau a unui curs de training similar. Evenimentul urmeaza un tipar similar unei serii de curse profesioniste, de la inspectia tehnica a masinilor si pina la ceremonia de decernare a premiilor. In plus, participantii beneficiaza de sansa de a obtine carnetul de sofer de categoria A DMSB.


Cursurile MASTERS dureaza trei zile si au loc la Spa Francorchamps (Belgia), EuroSpeedway Lausitz (Germania) si la Ascari Race Resort (Spania). Participantii conduc propriile masini AMG, desi SLK 55 AMG Black Series si CLK 63 AMG Black Series pot fi inchiriate. Masinile tuturor participantilor sint echipate cu un dispozitiv de inregistrare a datelor. Asistenta tehnica din partea mecanicilor AMG si a expertilor in pneuri de la Pirelli fac parte din pachetul standard, la fel ca si suportul din partea specialistilor AMGchassis. La fel ca in motorsportul profesionist, acest lucru permite fiecarui participant sa ajunga la un set up optim al sasiului, in functie de cerintele fiecarui circuit. De asemenea, in cadrul programului sint incluse si sectiunile "Driver's Fitness" si un seminar de teorie si analiza a circuitului. Preturile incep de la 3.510 euro.


Instructorii Academiei de Piloti AMG: invatind de la cei mai rapizi
Daca este un lucru pe care l au in comun toti instructorii Academiei de Piloti AMG acela este capacitatea de a conduce foarte rapid. Totusi, sint necesare si alte aptitudini pentru a putea intelege ce inseamna condusul rapid si controlul sigur al masinii.
Know how ul tehnic este la fel de important ca si calitatile de predare, abilitatea de a empatiza si fitness ul sportiv. Instructorul sef al AMG si pilot activ, Reinhold Renger, este omul care raspunde de explicarea elementelor cursurilor participantilor si insotirea grupurilor in timpul evenimentelor desfasurate pe o perioada de mai multe zile. Echipa sa este alcatuita din fostul pilot din DTM, Thomas Jaeger, precum si pilotii si instructorii Hari Proczyk, Roland Rehfeld, Bernd Mazlander (in prezent sofer al Safety car ului din Formula 1), Dieter Glemser, Ruben Zeltner, Klaus Graf si Peter Ebner.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite