autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
25 Iunie 2017
Autor: Dragos Gaspar
Verdict de dreapta by Matei

Am un fiu căruia maşinile nu-i sunt deloc indiferente. Nu i-aş spune chiar pasionat, deoarece nu l-am văzut de multe ori răsfoind reviste sau citind ore în şir poveşti despre unele modele legendare. Recunoştea însă de mic, nu că acum ar fi prea mare la 16 ani şi jumătate, căror mărci aparţin maşinile pe care le vedea pe stradă şi poate că şi din acest motiv am zis că nu-i chiar pasionat. Poate o fi specific generaţiei din care face parte, una extrem de pragmatică, fiind evident mai atras de tot ce poate vedea, tot pe ce poate pune mâna pentru a simţi el însuşi cât mai bine cu putinţă. Sigur că şi citind poveştile de care aminteam te pot trece fiori, dar el laudă şi critică deopotrivă cu o nonşalanţă dezarmantă.

La destule modele testate de mine el a luat loc pe bancheta din spate, de unde putea fi auzit turuind câte în lună şi în stele despre maşină. De ceva vreme se instalează pe scaunul din dreapta şoferului şi iarăşi îşi tot dă cu părerea despre tot ce observă. Ba chiar începe să simtă şi cum se comportă motorul, cutia de viteze, deşi nu conduce şi de câteva ori l-am tachinat că mai bine ar aşterne pe hârtie câteva rânduri despre modelul respectiv în loc să vorbească atât de mult.

Nu prea a fost receptiv, până când într-o bună zi m-am pomenit cu un e-mail de la Matei, aşa îl cheamă, în care ataşase ceva ce m-a surprins. Aşternuse câteva rânduri despre Mazda CX-3, model al cărui reportaj îl puteţi parcurge în paginile actualului număr. N-am avut răbdare şi am deschis, de pe telefon, „încercarea” sa de material. L-am parcurs pe nerăsuflate şi de câteva ori chiar am simţit aer bine oxigenat cum îmi inundă plămânii.

Am început să-mi explic şi notele mari primite la „Română”, el fiind la clasă de „Ştiinţe ale Naturii”, pe teste în care au fost apreciate calitatea, şi nu cantitatea, şi poate dramul de originalitate. Aşa că brusc m-am hotărât să-i public textul în cadrul reportajului într-o rubrică botezată „Verdict de dreapta by Matei”. Fără să-l influenţez în vreun fel, a exprimat ce a simţit şi de fiecare dată când va avea ocazia să urce într-o maşină pe care o testez şi va scrie ceva despre ea veţi găsi în rubrica menţionată mai sus. Eu unul chiar sunt curios când va fi data viitoare...

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite