autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
MC_resize_1371401441
25 Mai 2013
Autor: Dragos Gaspar
Ion Caramitru a adus Noul Mercedes-Benz Clasa E la Iasi

Nu prea sună a titlu de editorial, pentru că putea fi „Cum te-ai purta cu o femeie frumoasă”. Poate nici rândurile următoare nu vor alcătui un editorial în adevăratul sens al cuvântului, dar e locul potrivit să apară chiar pe această pagină. Dacă nu le scriam, aş fi vorbit despre ideile premierului Ponta în privinţa reducerii accidentelor de pe străzile patriei, dar dacă tot am întârziat acest număr Autoplay pentru a vă oferi detalii calde despre Noul Mercedes-Benz Clasa S iată că fratele mai mic al acestui model va acapara restul spaţiului.

Gala UNITER 2013 a avut loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, invitaţii remarcând la intrare o maşină pe care n-au mai văzut-o pe străzi. E un Mercedes-Benz autentic. E Clasa E şi nu ştiu câţi dintre privilegiaţii posesori de invitaţie la amintitul eveniment au mai avut şansa s-o vadă. Eu am avut-o în martie, la Salonul Auto de la Geneva, dar alţii poate au văzut-o deja în străinătate. La Iaşi a ajuns cu două ore înaintea Galei UNITER, dealerul Casa Auto Iaşi oferind o nouă lovitură de imagine.

Preşedintele Grupului Tester Casa Auto Iaşi, dl. Bogdan Piţigoi, a vorbit la evenimentul de lansare al Noii Clase E despre valorile Mercedes-Benz, apoi am urmărit câteva minute pe un ecran inflaţia de tehnologie pe care o poartă acest model pentru a vă face orice călătorie o încântare. Dar filmuleţul s-a terminat, însă imaginile ne arătau cum lângă modelul expus apare un altul din care coboară nimeni altcineva decât maestrul Ion Caramitru, prezentatorul Galei UNITER. După un zâmbet adresat fotoreporterilor a urcat pe aceleaşi scări pe care le parcursesem şi eu cu vreo treizeci de minute înainte şi a descris în câteva cuvinte limuzina constructorului german.

A spus din start că nu se pricepe la detaliile tehnice, n-ar şti să precizeze ce viteză atinge, ce motor are sau ce consum. A menţionat răspicat că n-a mai condus niciodată o maşina atât de performantă. Nu ştiu nici cât timp a avut-o la dispoziţie, dar a adăugat că absolut tot ce a întâlnit înăuntru l-a făcut să se simtă bine. A recunoscut că nici n-a simţit că bolidul ar avea motor, atât de silenţios este. A ştiu să-şi ducă discursul spre un punct culminant în care a mărturisit că trebuie să te porţi cu Noua Clasa E cu gentileţe, ca şi cu o femeie frumoasă.

A cules aplauze şi a plecat pentru că probabil avea de pus la punct ultimele detalii ale Galei, însă în rolul principal al producţiei în care tocmai apăruse era Noua Clasa E, model care ştie să facă spectacol oriunde s-ar afla.

Nu voi încheia înainte să menţionez că am avut norocul să surprind un asemenea eveniment în chiar numărul care marchează 7 ani de când a luat fiinţă Autoplay, număr în care n-am urmărit ceva special pentru simplul fapt că număr de număr încercăm acest lucru. Mulţumim pe acestă cale cititorilor pentru că ne motivează să mergem înainte în aceste vremuri nu tocmai comode pentru presa tipărită, dar şi partenerilor noştri, graţie cărora Autoplay apare lună de lună!

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite