autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
noul_Santa_Fe_resize_1364139761
25 Februarie 2013
EuroNCAP si-a desemnat laureatii

Noua generaţie Hyundai Santa Fe a fost desemnată cea mai sigură maşină din clasa „Large Off-Road 4x4”, în urma testelor efectuate de către organismul independent EuroNCAP pe parcursul anului 2012. Rezultatele obţinute la toate categoriile transformă noul Santa Fe într-unul dintre cele mai sigure autovehicule testate vreodată.

La categoria „protecţia adulţilor”, noua generaţie Santa Fe a obţinut 96%, înregistrând punctaj maxim în cazul impactului lateral. SUV-ul Hyundai de clasă D a înregistrat 89% la categoria „protecţia copiilor”, iar dotări precum controlul electronic al stabilităţii au condus la procentul de 86% în cadrul testelor de siguranţă asistată.

Angajamentul Hyundai faţă de siguranţa în trafic este dovedit totodată prin dotarea noii generaţii Santa Fe cu opţiunea capotă activă. Aceasta se activează în cazul în care un pieton este lovit, reducând forţa de impact şi riscul apariţiei unor leziuni severe. Rezultatul este reflectat în punctajul de 71% obţinut la categoria „siguranţa pietonilor”, ce poziţionează noua generaţie Santa Fe în vârful clasamentului segmentului său, locul secund fiind ocupat de noul Range Rover.

Cumva de aşteptat, noul Renault Clio s-a impus în clasa „supermini”, secondat de noul Ford Fiesta, în timp ce la „small family” a avut câştig de cauză noul Volvo V40 cu un scor impresionant, însă EuroNCAP l-a situat aici pe locul al doilea pe Opel Mokka. În segmentul „small MPV” nu s-a putut face departajare între Fiat 500L şi Ford B-MAX, pentru ca onorurile la „large family” să fie culese de BMW Seria 3, care s-a impus în faţa lui Volvo V60 Plug-In Hybrid. Despre off-road-ere am vorbit încă de la început, dar trebuie spus că la „small Off-Road 4x4” a avut câştig de cauză noul Ford Kuga, iar pe 2 s-a clasat Subaru Forester.

Pentru prima dată, EuroNCAP a dezvăluit şi rezultatele comparative în categoria „Business and Family vans”, câştigătorul, Ford Transit, fiind primul van care primeşte 5 stele, următorul loc, cu 3 stele, fiind ocupat de tripleta Fiat Scudo/Citroen Jumpy/Peugeot Expert.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite