autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1F1HUN2015_JK1761192_resize_1442999568
25 August 2015
Autor: Mircea Ungureanu
Desteptarea lui Vettel

Desteptarea lui Vettel

Nici că se putea mai bine, înainte de minivacanţa de vară a Formulei 1, după ce, la Budapesta, tresărirea de orgoliu a lui Sebastien Vettel a făcut ca să reapară speranţa unei echilibrări a disputei. Pentru că în Marele Premiu al Ungariei, Hamilton şi Rosberg nu numai că nu s-a impus niciunul dintre ei, dar nu au prins nici podiumul. În schimb, s-au plasat pe ultimele două trepte ale acestuia piloţii de la Red Bull, adică fosta echipă a lui Vettel, Kvyat şi Ricciardo.

Sigur că un cârcotaş ar putea să facă nişte speculaţii privind zvonurile retragerii patronului de la Red Bull de pe piaţa F1, lucru care nu ar ajuta în niciun fel oferta, parcă din ce în ce mai subţire, a sponsorilor din Marele Circ. Dacă în ceea ce priveşte circuitele, refugiul spre Asia pare să mai pompeze oxigen în plămânii Formulei 1, monopolizarea locurilor fruntaşe de către o singură scuderie nu prea palce tuturor. Iar aici chiar şi Asia îşi are limitele sale.

Să vedem ce va fi după vacanţă, care se va  tremina la Spa-Francorchamps,  unde Hamilton va veni în postură de lider, cu 202 puncte, urmat de coechipierul său Nico Rosberg, 181, şi de premiantul de la Hungaroring, Vettel, cu 160 de puncte.

Macadamul de acasă

Cam la fel stau lucrurile şi în întrecerea raliiştilor. Este drept că vacanţa de vară în WRC este mai scurtă, dar scenariul este asemănător, finlandezul Jari Matti Latvala, eternul secund, impunându-se acasă, în Finlanda. Fără emoţii pentru liderul competiţiei, Ogier sosind al doilea în ţara celor 1000 de lacuri şi, pentru asta, rămânând lider liniştit în ierarhia generală cu 176 de puncte, urmat de Latvala, 93 de puncte şi de norvegianul Ostberg cu 84 de puncte.

Tempestini, imbatabil

În campionatul naţional de raliuri s-a trecut de jumătatea întrecerii şi, am putea spune ca de obicei, zarurile au fost aruncate. Tânărul pilot Simone Tempestini, care aleargă şi în Junior WRC, a câştigat şi la Cluj, şi este lider detaşat în clasament, cu 105 puncte, urmat de Edwin Keleti, 67,60 puncte şi de Bogdan Marişca, 60 de puncte.  Urmează Raliul Sibiului, după vacanţă, cursă în care lupta se va da pentru locul al doilea în ierarhia generală, Simone fiind liniştit din acest punct de vedere.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite