autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
2wrc_resize_1503245055
25 Iulie 2017
Status-quo in WRC

De parcă s-ar fi înţeles, poţi să ştii?, şi în Campionatul Mondial de Raliuri lucrurile au cam aceeaşi desfăşurare. Campionul unic şi de nezdruncinat, recte Sebastien Ogier, are o concurenţă extraordinară în acest sezon, francezul uitând gustul şampaniei din cupa învingătorului. Norocul campionului mondial en-titre este faptul că pe urmele lui se află vreo 3-4 piloţi care-şi împart victoriile între ei şi nu recuperează spactaculos. şi totuşi, cu cele 160 de puncte ale sale, Ogier simte, în ceafă, răsuflarea lui Neuville, cu trei victorii în sezon şi 149 de puncte, dar trebuie să ţină cont şi de eternul challanger, Latvala, care a adunat112 puncte.

Hyundai Motorsport şi Thierry Neuville au câştigat Raliul Poloniei şi au obţinut cea de-a treia victorie din acest sezon în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Hayden Paddon a terminat pe locul secund, contribuind la prima „dublă” a echipei, după cea din Raliul Germaniei, în 2014. Dani Sordo s-a clasat pe locul 4, ceea ce înseamnă cel mai bun rezultat combinat al echipei Hyundai Motorsport din WRC. Victoria lui Neuville este a şasea pentru Hyundai Motorsport din 2014, iar „dubla” din Polonia este a şaptea pentru echipă. În plus, echipajele Hyundai Motorsport au câştigat 12 din cele 22 de probe speciale disputate, acesta fiind cel mai mare număr de probe speciale câştigate într-un singur raliu.

Pe ultimele patru probe speciale, lupta pentru victorie s-a dat între Neuville şi Ott Tanak (M-Sport). Neuville a pierdut avantajul pe prima specială, dar a revenit în postură de lider după ce Tanak a avut probleme pe PS21 (Paprotki 1). Neuville, fără să ştie de problemele lui Tanak, a mers la maximum şi a câştigat probă, în timp ce Hayden Paddon a urcat pe locul secund. Pe final, piloţii echipei nu şi-au mai asumat niciun risc, iar Neuville a mai câştigat un punct în urma performanţei de pe Power Stage, ultima probă a raliului.

În urmă acestui rezultat, Hyundai Motorsport nu numai că şi-a consolidat poziţia a doua în campionat, dar a şi redus diferenţa faţă de M-Sport de la 40 la 22 de puncte, cu cinci etape rămase în calendar. Neuville şi Nicolas Gilsoul, copilotul său, au obţinut cea de-a cincea lor victorie în WRC cu Hyundai Motorsport, succesul din Polonia fiind al treilea din 2017 şi a şasea clasare consecutivă pe podium. Cu punctele de aici, Neuville a redus diferenţa faţă de Sébastien Ogier, în clasamentul piloţilor, la doar 11 puncte (Latvala cu 112 puncte este pe 3, iar Tanak, cu 109, pe 4). „Ce rezultat! Sunt foarte încântat că am reuşit să câştigăm din nou. A fost o luptă foarte strânsă şi mă bucur că am adunat puncte importante aici. Obiectivul nostru a fost să terminăm raliul în faţa lui Séb şi am reuşit. Este pentru a două oară consecutiv când adunăm mai multe puncte decât el. Trebuie să continuăm în acest fel, dar pentru moment savuram acest succes împreună cu întreagă echipă care a muncit enorm de mult pentru acest rezultat”, a spus Thierry Neuville.

Următoarea etapă din calendar, a IX-a, este programată pe specialele de macadam din Finlanda între 27 şi 30 iulie.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite