autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
2017ARGENTINA_SV_247_resize_1497785158
25 Mai 2017
Autor: Mircea Ungureanu
April... Neuville

Da, luna aprilie a fost, fără doar şi poate, a belgianului Thierry Neuville, care s-a impus în ambele curse programate: Raliul Corsicii şi Raliul Argentinei. Şi în WRC se poate vorbi de un echilibru, dar mult mai distribuit, Ogier, Latvala şi Neuville fiind favoriţi la titlu. Este drept că francezul, campion en-titre, a fost mult mai constant şi, cu doar o victorie, dar cu alte trei locuri secunde şi unul pe treapta a treia a podiumului, conduce în ierarhie după cinci concursuri. Neuville pare însă că doreşte mai mult decât să rămână un perpetuu outsider şi trebuie urmărită prestaţia sa.

Ultima etapă disputată, Raliul Argentinei, s-a încheiat aşadar cu victoria belgianului Thierry Neuville (Hyundai), care, graţie unei spectaculoase reveniri, a încheiat cu un avans de mai puţin de o secundă în faţa britanicului Elfyn Evans (Ford Fiesta), sosit al doilea. Evans, impresionant în prima zi, a condus mult timp, dar a pierdut teren în faţa lui Neuville, care în final s-a impus la o diferenţă infimă.

Neuville, 28 de ani, a semnat a patra lui victorie în WRC şi a doua consecutivă, după Turul Corsicii. Estonianul Ott Tanak (Ford Fiesta) a fost al treilea, la 30 de secunde, iar francezul Sebastien Ogier (M-Sport/Ford), al patrulea, la mai bine de un minut. Iată ce a declarat Neuville: „Este un rezultat uimitor şi trebuie să mulţumesc în primul rând echipei pentru tot ceea ce a realizat. A fost un raliu interesant, dar dificil încă de la început. Acest triumf în Power Stage ne oferă un impuls important pentru participarea în Campionatul Piloţilor şi al Constructorilor. Nu ne-am fi putut dori mai mult”.

Ogier, de patru ori campionat mondial, rămâne în fruntea Campionatului Mondial, cu 102 puncte. El are un avans de 16 puncte faţă de finlandezul Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) şi de 18 faţă de Thierry Neuville.

WRC se va întoarce acum în Europa pentru Raliul Portugaliei, care va avea loc în perioada 18 - 21 mai, al doilea dintre cele cinci evenimente consecutive pe macadam.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite