autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
SNE22422_resize_1418930486
25 Noiembrie 2014
Autor: Mircea Ungureanu
Vremea schimbarilor

Chiar dacă nu s-a încheiat efectiv, sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Formula 1 nu mai are nicio necunoscută în ceea ce priveşte învingătoarea la constructori, Mercedes, piloţii scuderiei anglo-germane, Hamilton şi Rosberg, putând oferi un duel final de zile mari pentru titlul la piloţi. Tocmai de aceea, rumorile vin din zona culiselor şi se referă la transferurile de ultimă oră, unele spectaculoase, sau la încercările out-siderilor, culmea, Red Bull şi Ferrari cam intră în această categorie, să recupereze din handicapul pe care l-a acumulat Mercedes. Pentru că, până la urmă maşina stabileşte ierarhiile, diferenţele dintre piloţi fiind foarte mici.

Cine va schimba mai bine, indiferent dacă în cockpit sau sub capotă, va deveni favorit în sezonul viitor. Desigur că pauza competiţională care va urma, asta însemnând şi perioada de transferuri, va avea un efect important, dar până atunci să nu uităm că ultima cursă a anului, Marele Premiu de la Abu Dhabi, va putea aduce o rocadă între primii doi clasaţi, deşi cred că Hamilton nu va scăpa un nou titlu din palmares. El are un avans de doar 17 puncte, 334 faţă de 317, înaintea coechipierului său Nico Rosberg. Pe locul al treilea, şi aşa va rămâne, Daniel Ricciardo, de la Red Bull, care cu 214 puncte este departe şi de Rosberg, dar şi de Vettel (159!).

Ogier, en-fanfare!

Deja campion mondial, înaintea ultimului raliu al anului, în Marea Britanie, francezul Sebastien Ogier a dorit să-şi onoreze titlul şi s-a impus în insulă, câştigând în faţa lui Mokko Hirvonen, aflat la ultima cursă a carierei sale.  Pe locul secund al ierarhiei generale, coechipierul lui Ogier de la Volkswagen, Jari Matti Latvala.

Ca şi în F1, hegemonia constructor-piloţi pe primele două locuri va face concurenţa să ia măsuri. Dacă acestea vor da şi rezultate cu atât mai bine, dacă nu, trăiască monotonia!
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite