autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
suzuki_resize_1445590843
25 Septembrie 2015
Vlad Cosma castiga in Cupa Suzuki si titlul la clasa 9

Vlad Cosma a câştigat duelul cu Alex Ardelean la Raliul Iaşului, dar titlul în Cupa Suzuki se va decide la Raliul Harghitei, în ultima etapa a sezonului. Victoria de la Iaşi i-a adus însă lui Vlad Cosma titlul de la clasa 9, cu modelul Suzuki Swift Sport.

Şase echipaje înscrise în Cupa Suzuki au luat startul la Raliul Iaşului. Înaintea etapei, trei echipaje aveau şanse matematice la titlul în Cupa Suzuki. După ce Horia Chiriguţ a anunţat însă că Raliul Iaşului va fi ultimul din acest sezon, duelul pentru titlu se dă între Vlad Cosma şi Alex Ardelean. Campionul din 2014 a început cu o victorie pe SuperSpecială, dar Cosma a reuşit apoi să câştige toate celelalte probe speciale. După evoluţia excelentă din cele două zile, Vlad Cosma şi Diana Haţegan şi-au trecut în cont o nouă victorie în Cupa Suzuki, dar şi la clasa 9, ceea ce le-a asigurat deja titlul la această categorie. „Ne-am atins o parte din obiective aici, la Iaşi, şi sunt bucuros că am câştigat titlul la clasa 9 cu Suzuki Swift Sport, demonstrând competitivitatea acestui model pe orice tip de probă specială. Mai avem un pas pentru a deveni campioni şi în Cupa Suzuki şi abia aştept să luăm startul în etapa din Harghita”, a spus Vlad Cosma.

Horia Chiriguţ şi Andrei Hicea au avut o evoluţie constantă şi până înaintea ultimei probe se aflau confortabil pe poziţia a treia în Cupa Suzuki. O ieşire în decor pe ultima specială i-a retrogradat însă pe ultima poziţie, ultima treaptă a podiumului revenindu-i echipajului compus din Andrei Stan şi Lucian Bagiag.

Chiar dacă au avut probleme la Iaşi şi nici nu vor mai concura în Harghita, Horia Chiriguţ şi Andrei Hicea şi-au asigurat prezenţa pe podium în clasamentul general al Cupei Suzuki cu punctele adunate la Iaşi.

După Raliul Iaşului, Vlad Cosma a ajuns la un total de 173,6 puncte în Cupa Suzuki şi este urmat de Alex Ardelean (156), Horia Ghiriguţ (121), Markus Ardelean (66), Ioan Zarug (60), Andrei Stan (56) şi Andrei Muşeţeanu (32).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite