autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
25 August 2015
Septembrie este luna Raliului Iasului Cotnari

Ediţia 2015 a competiţiei automobilistice este cea mai aşteptată din actualul sezon: are cel mai mare coeficient din campionatul naţional - 1,2 -, cele mai bune probe pe macadam - întinse pe aproape 145 de km în oraş şi judeţ, precum şi invitaţi de marcă, unul dintre aceştia fiind Ovidiu Lipan „Ţăndărică”.

Cei mai importanţi piloţi din campionatul intern vor lua startul la a VII-a etapă a campionatului naţional. Şi-au anunţat prezenţa şi echipaje din afara ţării, astfel încât întrecerea va avea toate ingredientele pentru a repeta succesul de anul trecut, când Raliul Iaşului a fost declarat cel mai bine organizat raliu din România.

Principala atracţie va fi, cu siguranţă, proba SuperSpecială – Cotnari Rally Show, de la Râpa Galbenă. În 2015, proba se extinde prin pasajul „Mihai Eminescu” până pe Bulevardul Independenţei, ceea ce o face unică în România. Este programată joi, 10 septembrie, iar primul echipaj va lua startul la ora 18:35. În premieră pentru competiţiile automobilistice din ţara noastră, prezentarea oficială a participanţilor va avea loc înaintea startului  la SuperSpecială, pe rampa amplasată în faţa tribunei VIP. De asemenea, spectatorii vor putea urmări transmisiunea TV în direct pe cele două ecrane uriaşe amplasate pe Bulevardul Independenţei şi pe Râpa Galbenă, iar fundalul sonor va fi asigurat atât de motoarele bolizilor, cât şi de inegalabilul Ovidiu Lipan „Ţăndărică”.

Vineri şi sâmbătă sunt programate celelalte 8 probe speciale ale Raliului Iaşului Cotnari pe traseele din judeţ. Organizatorii au stabilit ca sosirea festivă să aibă loc în faţa Primăriei Iaşi, sâmbătă, la ora 16, iar festivitatea de premiere, la Palas Mall, în seara aceleiaşi zile.

În ultima zi a raliului, organizatorii vor pune la dispoziţia fanilor autocare pentru a ajunge mai uşor pe probele Păun şi Dobrovăţ, pe cea din urmă fiind amenajată şi o săritoare, care va ridica gradul de spectaculozitate al întrecerii.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite