autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1F1Silverstone2015_JKI1751951_resize_1440322358
25 Iulie 2015
Autor: Mircea Ungureanu
Formula 1 -- Nimic nou sub soare

Şi nici sub ploaie, că au fost câteva rafale la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii, câştigat, şi cu asta revenim la normal, de Lewis Hamilton. Sigur că, în condiţiile în care supremaţia Mercedes continuă, singurul adversar mai periculos pentru pilotul britanic fiind coechipierul său Nico Rosberg, interesul publicului trebuie trezit de alte lucruri, cum ar fi, de pildă, organizarea a încă unui Mare Premiu în Asia, da, chiar în Azerbaidjan, ţară care cochetează în alte domenii sportive cu Europa totuşi. Pentru 2016 vorbindu-se de o cursă la Baku.

E drept că de-a lungul timpului supremaţiile în F1 şi-au avut soliştii lor, vezi Ferrari cu Michael Schumacher, vezi Renault cu Alain Prost, vezi Red Bull cu Sebastien Vettel, lucru care, în epocă, genera o stare de plictiseală. Acum, la modă sunt duelurile „fratricide”, între coechipieri, dar şi acestea au început să treneze. Aşa că, pentru a mai anima disputa din punctul de vedere al interesului publicului larg, patronii F1 caută alte teritorii. S-ar putea să găsească şi România, ceea ce, până la urmă, nu ar fi chiar rău.

În ierarhia generală a piloţilor, Hamilton are 194 de puncte, coechipierul său de la Mercedes, Niko Rosberg - 177, iar Sebastian Vettel, în uşoară revenire, ocupă locul al treilea cu 135 puncte. Pe echipe Mercedes este lider cu 371 de puncte, urmată de Ferrari, 211 puncte şi Williams, 151 puncte.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite