autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1f1_resize_1434712300
25 Mai 2015
Autor: Mircea Ungureanu
F1 -- Duel fratricid

De fapt, în lumea Formulei 1, se continuă o tradiţie începută acum vreo 4-5 sezoane, care, conform principiului că nu încap două săbii în aceeaşi teacă, aruncă în lupta pentru titlul suprem, că ăla este important, coechipierii scuderiilor care domină campionatul.

Aşa a fost şi la Red Bull, aşa a fost şi la Ferrari, aşa este, acum, la Mercedes şi tot aşa va fi nu ştim cât timp de acum înainte. Personal, chiar cu riscul de a fi acuzat de nostalgie, prefer duelurile gen Senna – Prost, sau Prost – Mansell, sau Alonso – Button, sau Vettel - Hamilton, când fiecare pilot era la altă echipă. Aşa, de când câte un constructor îşi taie partea leului şi domină sezon după sezon, se încearcă spargerea monotoniei cu duelurile fratricide, unul dintre ele, Hamilton - Rosberg fiind de actualitate.

Germanul îşi doreşte, pentru că tot conduce o maşină cu originea în Germania, să cucerească laurii unei întreceri dominate, până acum, de coechipierul său, englez, adică din ţara care găzduieşte scuderia. Ce va fi până la urmă depinde, zic eu, şi de politica echipei.

Oricum, cei doi conduc ostilităţile şi după Marele Premiu al Spaniei, câştigat de Rosberg, Hamilton acumulând 11 puncte, Rosberg 91, al treilea fiind Vettel, de la Ferrari, 80 de puncte, aflat şi el într-o „luptă” cu Raikkonen, care are doar 52 de puncte.

 La constructori, Mercedes are 202 puncte faţă de cele 132 ale lui Ferrari şi 81 adunate de Williams.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite