autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
8acb5636-a414-41b8-aa32-d7cf2c56ae76_resize_1506247090
25 August 2017
Autor: Mircea Ungureanu
Ex-aequo in WRC!

Deşi mai scurtă, vacanţa din WRC este şi mai fierbinte şi asta după ce, în răcoroasa Finlandă, s-a impus un outsider, un localnic, Esapekka Lappi. Faptul că Ogier nu a încheiat cursa, iar Neuville a stat la cutie şi a terminat al şaselea, a făcut ca belgianul să-l egaleze pe francez şi să-i ia locul graţie numărului mai mare de victorii, 3. Aşa că avem un nou lider la general Thierry Neuville care a cumulat 160 de puncte, tot atâtea ca şi Ogier. Fierbinte, nu? O notă pozitivă pentru al nostru (vorba vine) Simone Tempestini, clasat al 19-lea în Finlanda, ceea ce nu e rău de loc.

Aşadar Thierry Neuville a terminat Raliul Finlandei pe locul 6, fiind cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport în etapa a IX-a. Cu cele opt puncte pentru locul 6 şi cele trei câştigate în Power Stage, Neuville devine lider în clasamentul general al piloţilor cu un total de 160 de puncte, la fel că Sébastien Ogier. În clasamentul constructorilor, Hyundai Motorsport mai are de recuperat 34 de puncte, în ultimele patru curse rămase, în duelul pentru prima poziţie cu echipa M-Sport.

Chiar dacă rezultat din Raliul Finlandei nu este la fel de bun precum cele obţinute până acum, Neuville şi Nicolas Gilsoul au reuşit să-şi atingă obiectivul şi se află pe prima poziţie în clasamentul general. „Ne-am propus să adunăm mai multe puncte decât Ogier şi am reuşit. A fost un week-end dificil, dar cu punctele din Power Stage am mai salvat situaţia. Este o luptă foarte strânsă în campionat şi mai sunt doar patru etape în calendar, aşa că fiecare punct este extrem de important. Urmează etapa din Germania (n.r. 17-20 august), cursa noastră de casă, şi sunt sigur că acolo lucrurile vor merge mult mai bine pentru noi”, a spus Thierry Neuville.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite